YOGA makes your body smile

10 Grunde til YOGA

10 vigtige grunde til at praktisere yoga

Stress Nedsættende

Yoga mindsker de fysiske virkninger af stress på kroppen.  Og hjælper med at sænke niveauet af stresshormonet cortisol. Sænker blodtrykket samt puls, forbedre fordøjelsen og styrker immunsystemet, samt lemper symptomer på lidelser som angst, depression, træthed, astma og søvnløshed.

Smertelindring

Yoga kan lindre smerte.   Undersøgelser har vist, at praktiseres yoga asanas (stillinger), meditation eller en kombination af disse, reduceres smerter for mennesker med sygdomme som kræft, sklerose, immun sygdomme og forhøjet blodtryk såvel som gigt, ryg og nakke smerter, og andre kroniske tilstande.  Nogle udøvere fortæller, at selv følelsesmæssig smerte kan lettes gennem at praktisere  yoga.

Bedre vejrtrækning

Yoga lærer os at tage langsommere og dybere vejrtrækninger. Dette bidrager til at forbedre lungefunktionen, udløser afslapning i kroppen og øger mængden af ilt til rådighed i kroppen.

Fleksibilitet

Yoga hjælper med at forbedre fleksibilitet og mobilitet, øget bevægelighed og mindsker ømhed og smerter. Mange mennesker kan ikke nå deres tæer i løbet af deres første yoga timer, men gradvist begynder de at strække  musklerne og over tid, forlænges ledbånd, sener og muskler sig og øger elasticiteten, hvilket gør det muligt at f.eks. nå sine tær. Yoga hjælper også til at forbedre kroppens tilpasning/alignment hvilket resulterer i bedre kropsholdning og bidrager til at lindre ryg, nakke, led og muskelproblemer.

Øget styrke

Yoga asanas (stillinger) bruger alle muskler i kroppen, dette hjælper til at øge styrken, bogstaveligt fra top til tå. Og mens disse stillinger styrker kroppen, giver de også en ekstra fordel ved, at bidrage til at lindre muskelspændinger.

Vægtregulering

Yoga  kan støtte vægt kontrol  ved at reducere cortisol niveauet, samt ved at brænde overskydende kalorier og reducere stress. Yoga fremmer også sunde spisevaner og giver en øget følelse af velvære samt selvværd.

Forbedret omløb

Yoga hjælper med at forbedre cirkulationen ved effektivt at flytte iltet blod til kroppens celler.

Hjerte-kar-forbedring 

Selv blide yoga praksis kan give hjerte-kar-ydelser ved at sænke hvilepuls, øget udholdenhed og forbedre iltoptagelsen under træningen.

Tilstedeværelse

Yoga forbinder os med det nuværende øjeblik. Jo mere vi praktiserer, jo mere bevidst bliver vi om vores omgivelser og verden omkring os. Det åbner vejen til en bedre koncentration, koordination, reaktionstid og hukommelse.

Indre ro

De meditative aspekter af yoga hjælpe mange af os til at nå frem til en dybere, mere spirituel og et mere tilfredsstillende sted i vores liv. Mange der begynder at dyrke Yoga fortæller at dette er en væsentlig grund til, at yoga er blevet en væsentlig del af deres daglige liv.

Kommentarer

lene Bonnesen

16.04.2011 21:15

Hvor er det sandt, det hele jeg har aldrig dyrket yoga, men efter work shop i januar, og nu en gang om tirsdag formiddag er jeg overbevist.TAK Winni

Seneste kommentarer

26.09 | 09:50

Din rolige stemme, din altid kompetente og autentiske måde at undervise på. - Og så på den nye platform med udsigt over vandet, på Lefkas. Et af
livets øjeblikke - TAK WINNI

22.04 | 07:55

Winni du stråler af lyst til livet og ikke mindst til at dele din store viden om Yoga på alle planer ! Tak for din smittende måde at undervise på. Knus Pernille K

17.02 | 20:02

Uden tvivl de bedste yogarejser jeg har været på ! Winni er så empatisk og hendes glæde over yogaen er så smittende :) Jeg er klar til at pakke og rejse med Winni igen. Knus Lone

13.09 | 11:11

Tak for en fantastiske yogarejse i smukke og trygge rammer, du er så professionel og autentisk. Glæder mig til jeg skal med igen!!

Del siden